Svenska kokböcker i all ära men är du sugen på något lite mer exotiskt eller att prova på tips från utländska kockar så har vi här samlat några av de mest populära kokböckerna från 2019. Vill du passa på att nyttja en rabatt kan du alltid se vad den här sajten erbjuder; https://kupongerna.se/rabattkod/cdon/

Laga fram en smaskig rabatt när du väljer ett recept ur kokboken “Simple” av Yotam Ottolenghi

Han har inspirerat en helt ny våg av kockar och restaurangägare, medan de sätter fast Mellanösterns mat på kartan, men när det gäller Ottolenghi-recept är det rättvist att säga att de båda är försiktiga och äventyrslystna i lika stor utsträckning. Kända för sina utmanande komponenter och ingredienser som är svåra att hitta så var de inte lätta att laga till tidigare men inte längre. Enkelt är, som namnet antyder en samling på 130 utmärkta  recept, med alla Yotams signatur djupa smaker och uppfinningsrika grönsaks fokuserade rätter som nu slutligen är i ett mer hanterbart paket.

Honey & Co av Sarit Packer och Itamar Srulovich

Man och fru duon Itamar och Sarit ger oss den här intima samlingen av medelstora recept som är avsedda för alla hemma lagnings situationer som livet kan utsätta oss för. Oavsett om du letar efter inspiration för en romantisk natt för två (prova hedgehog köttbullarna!), Eller mätta en hel folkmassa (rökt koljacklar är susen för detta), kan du helt enkelt inte låta bli att prova det som tas upp i denna bok då det här kraft paret drar med en tack vare deras varma och humoristiska introduktioner som börjar varje kapitel.

Asma’s Indian Kitchen av Asma Khan

Det är ganska svårt att tro att Asma Khan gick från att inte ens kunna koka ett ägg till att starta upp sin prisbelönta restaurang Darjeeling Express. Vi är tacksamma över att hon bestämde sig för att åsidosätta sin utbildning eftersom vi annars inte skulle ha den här vackra boken. Tillsammans med färgfulla recept som hyllar hennes kungliga Mughlai anor,berättar Khan om hennes fascinerande historia. Vegetarianer är väl tillgodosedda här, med kapitel som spänner över “Feasts for Friends” och “Celebratory Feasts” som kan mätta en hel folkmassa.

Deliciously Ella The Plant-Based Cookbook av Ella Mills

Detta är den fjärde kokboken från Ella Mills, bättre känd som Deliciously Ella, och hon använder den för att ställa in rodret rätt när det gäller hennes syn på hälsosam mat.I slutändan vill Ella och laget göra frukt och grönt mer tilltalande. En samling av de mest populära recepten från hennes framgångsrika delis, recepten är blandade med dagbokslinkande utdrag från Deliciously Ella resan. Boken slutar med recept från några av hennes mest framgångsrika middagsklubbar.

Berber & Q av Josh Katz

En annan kock som är inspirerad av Ottolenghi, hävdar inte att dessa recept är äkta. I stället är de ett utsökt hopkok i Mellanöstern och Amerika smaker en grillbibel. Om du har haft nöjet att äta på Joshs östra London restaurang, från brickor staplade högt med perfekt förkolnade ingredienser, vet du vad du kan förvänta dig av den här boken. Stora, djärva smaker, opretentiösa och generösa. Naturligtvis finns det gott om kött recept från stekar till revben men förutom detta så finns hela kapitlen på både fisk och grönsaker så det verkar inte finnas mycket som inte kan förbättras genom grillning.

Joe’s 30 Minute Meals av Joe Wicks

I det så typiska sättet för Wick är recepten utformade med det verkliga livet i åtanke. Recepten är hjälpsamt märkta med carb återställare för när du har tillbringat tid i gymmet eller minskat carb för när du har varit mer av en soffpotatis. Även om Joe föreslår att du ska träna minst fyra till fem dagar i veckan. Medan det inte finns någon dedikerad veggie-sektion, är boken peppared med hjälpsamma alternativ som t.ex ersätta chorizo ​​med en handfull pinjenötter i hans ganska läckra tahini och yoghurt ägg recept från kapitlet om den hela frukosten.

Eat happy, 30 min feel good food av Melissa Hemsly

Eat Happy är den första solo boken från den här halvan av Hemsley systrarna och fokuserar på att eliminera livsmedelsavfall, uppmuntrande kommer så boken med sätt att verkligen utnyttja det du har till hands så att inget går till spillo. Recepten är inspirerad av smaker från hela världen som håller måltiderna fräscha och intressanta och alla är fyllda med så många grönsaker som möjligt. Med fokus på enkel matlagning med lättanvända och billiga ingredienser, kommer man att vända blad till skål mat kapitlet för att hitta mitt i veckan hälsosam tröstmat inspiration, till exempel den toskanska bönsoppan med parmesan.

Cooking on a Bootstrap av Jack Monroe

Med kapitel benämnda såsom “Spuds”, “En påse med pasta” och “En rispåse”, är det här en jordnära samling av realistiska recept för äkta familjer. En mat författare och aktivist, Jack vet av egen erfarenhet hur det är att försöka föda en liten familj samtidigt som man är på den ekonomiska ruinens brant. Skriven innan hon själv blev vegan, inkluderade hon ett kapitel som kallas “smuggling”, som innehåller kött recept, men naturligtvis fokuserar de 118 nya recepten på grönsaker. Med pengasparande tips som är genomgående i hela boken, innehåller den recepten som fluffiga bärpannkakor, älska dig själv stew, marmite mac ‘n’ ost och heta sardiner med örtsås. Även om det ofta finns hinder för att laga god och hälsosam mat, visar Jack här att budgeten inte behöver vara ett av dem.