Kredit-åtstramningen är verklig och har varit förödande för kommersiella fastighetsägare. Traditionella långivare som stora banker, Wall Street-mäklare, Hartford försäkringsbolag och de stora multinationella företagens ekonomiska armar (dvs. GMAC) har upphört med alla lån som inte kan säljas till regeringen eller på obligationsmarknaden. Regerings-sponsrade företag som Fannie Mae, Freddie Mac, Ginnie Mae, HUD (bostäder och stadsutveckling) och FHA (Federal Housing Administration) gör kavalleristens arbete som ger så mycket likviditet som möjligt men obligationsmarknaden har nästan slutat fungera som leverantör av huvudstaden. Det finns fortfarande en enorm brist på pengar att låna ut. Hundratals miljarder bra kvalitetserbjudanden som borde finansieras avvecklas. Du kan läsa mer om hur du kan låna pengar snabbt på smslåntips.com

 

Kommersiella inteckningar – privata fastighets-företag lånar ut via smslån  

Desperata kommersiella fastighetsinvesterare krypterar för att hitta långivare som faktiskt är villiga att låna ut. Låntagare som söker alternativa finansieringskällor växer i allt högre grad till enheter som är kända som “privata fastighetsföretag” för att säkra den finansiering de behöver. Privata fastighetsföretag är opportunistiska värdepappersföretag som sätter upp investeringar i sina sponsors och investerares välstånd. De liknar hedgefonder i många avseenden men är strukturerad något annorlunda och kan ofta vara mer flexibla och kreativa i sina investeringsval. Många privata fastighetsföretag spolas med pengar och är hungriga på bra erbjudanden. Utvecklare och fastighetsägare som har relationer med privata fastighetsföretag har en tillförlitlig källa till pengar för sina fastighetsföretag.

Företag börja låna ut till privatpersoner via sms

Mycket få privata fastighetsföretag är upptagna för att vara kommersiella uteslutande hypotekslånsgivare. De flesta av dem är utformade för att använda sofistikerade strategier för att förvärva andra framgångsrika företag. Många företag har dock fastighetsavdelningar som gör lån och / eller tar aktiepositioner med bra avtal som de möter. Dessa företag brukar ha en viss expertis inom kommersiell fastighet och har en hälsosam aptit för hypotekslån. Privata fastighetsföretag är mycket opportunistiska och söker mycket hög avkastning. De tar ut räntorna i tonåren och klarar av flera originationspoäng. Privata lån är inte billiga, men de är tillgängliga för låntagare som har attraktiva erbjudanden. Vidare lånar privata fastighetsföretag i allmänhet utifrån mängden eget kapital i säkerheterna. Deras lån är inte kreditdrivna. Många låntagare med mindre än perfekt kredit är förvånad över att de fortfarande kan kvalificera sig för ett eget kapitalbaserat lån från ett privata fastighetsföretag.

Snabblånen är skyddade via investeringskapital

Privata fastighetsföretag är starkt skyddande för sitt investeringskapital; de kräver en betydande del av eget kapital i något avtal de finansierar. Det är ytterst sällsynt att ett privatkapitallånsbelopp överstiger 70% av värdet av målfastigheten. De flesta lån de gör är  lån som mognar om 12-36 månader. Innan de lånar ut pengar måste de vara övertygade om att låntagaren har en livskraftig exitstrategi. Bankerna och andra stora långivare ute ur bilden går privatkapitalet in för att dra nytta av den enorma marknaden för fastighetspantelån. För låntagare som är lyckliga nog att veta var de ska hitta dem och hur de ska närma sig dem, kan privata fastighetsföretag erbjuda alla de medel de behöver. Låntagare utan etablerade relationer med privata fastighetes-företa kommer att behöva använda förmedlare, agent eller konsult som har Wall Street erfarenhet i ordning.